Repülőgép-kiszolgálás

Partnereink repülőgépeit szakképzett, jól felszerelt gárda szolgálja ki:

A súlypontszámítás

folyamatát képzett rampatisztjeink végzik. Ennek során a repülőjárat utasainak száma, a fölrakodott poggyász és áru, valamint a tankolt üzemanyag mennyisége és mindezek elhelyezkedése alapján a szakember kiszámolja, hogy a repülőgép súlypontja pontosan hol helyezkedik el. Ez a repülés biztonságának és a minél alacsonyabb üzemanyag-fogyasztásnak az biztosításához szükséges.

Eszközkezelőink tudását

dícséri a földi kiszolgálás sok tonnás gépeinek kezelése - a baleset, gépsérülés nagyon ritka. Ők vezetik a poggyászkocsik kis vontatóit (amelyek súlya méretük ellenére még mindig két személygépkocsiéval egyezik), az óriási buszokat, a még hatalmasabb konténerrakodó gépeket, vagy a jégtelenítést végző tartálykocsikat.

Műszaki kiszolgálóink

végzik a repülőgépek indítása előtt az érkező repülőgép fogadását, kerekeinek kiékelését, az induló repülőgép külső szemrevételezését, hajtóműindító pozícióba vontatását/tolását, a téli csapadék eltávolítását, s az újbóli lefagyás elleni védelmet.

Anyagmozgató munkatársaink

munkájának köszönhetően kerül a jegykezeléstől utasaink föladott poggyásza, valamint az árukezelő részlegtől érkező áru a repülőgép fedélzetére. Az ő feladatuk a poggyász és áru megfelelő biztosítása, lekötözése is - például a poggyászként föladott kutya, vagy a veszélyes árunak minősülő akkumulátoros tolószékek szabályos elhelyezése.

A fedélzeti karbantartó csoport

munkatársai végzik el a repülőgép fedélzetének takarítását - akár minden egyes repülést követően. Az akár több száz üléses utastér, fél tucat toalett és konyha takarítására sok esetben mindössze harminc percet kapnak.